7 Ocak 2013 Pazartesi

SİLİVRİ'DE CİNAYET İŞLENİYOR




Silivri'de göz göre göre, bilerek, kasıtlı olarak, bütün insanlığın gözleri önünde bir cinayet işleniyor.
Sayın Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'nun canına kasteden bu cinayet, Silivri'de yurtseverleri yok etmeye yönelik cinayetlerden sadece bir tanesidir.
Ergenekon ve Balyoz adı verilen düzmece davaların, hukuk görüntüsü ardında, gelmiş geçmiş siyasal iktidarların en gericisi olan AKP ikitidarının, bu ülkenin aydınlarıyla, yurtseverleriyle kan davası ve hesaplaşması olduğu bugün artık akıl ve vicdan sahibi herkesçe görülüyor, biliniyor, lanetleniyor.
Bu utanç davaları, tutuklu yurtseverlerin bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarıyla sona ermeli, bütün sonuçlarıyla AKP iktidarının suçluluk dosyasında yerini almalıdır ve öyle de olacaktır.
13 Aralıkta on binlerce yurtseverin Silivri tutsak evi önünde gerçekleştirdiği büyük buluşma, bir son değil başlangıç olarak görülmelidir.
Bu ülkenin yurtsever sanatçıları, adalet ve özgürlük savaşımcıları olarak, bütün dünyaya, asıl suçluların Silivri'de yargılananlar değil yargılayanlar ve arkalarındaki güçler olduğunu haykırıyoruz.
Silivri'de işlenmekte olan cinayetlere son verilmeli, ağır hastalığı hızla ilerlemekte olan sayın Prof.Dr.Fatih Hilmioğlu bir an önce serbest bırakılararak tedavisi normal koşullarda sürdürülmelidir.
Bunu, ülkemizin vicdanı olan sanatçılar adına istiyoruz, talep ediyoruz.
Türkiyenin ve dünyanın bilim insanlarını, akademisyenlerini, geerçek sanat ve düşün insanlarını seslerini yükseltmeye, özgürlük taleplerini en yüksek sesle dile getirmeye çağırıyoruz.


Ataol Behramoğlu
Sanatçılar Girişimi Sözcüsü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.