11 Kasım 2012 Pazar

Vardiya Bizde Platformu: Görevinizi yerine getirin




Sanatçılar Girişimi adına bir konuşma yapan Ataol Behramoğlu, ‘Yüksek yargıya sesleniyorum, Cumhuriyetin kazanımlarına, çağdaşlık değerlerine karşı işlenen suçlara suskun kalmayın’ dedi.
Balyoz davası hükümlülerinin eşlerinden ve yakınlarından oluşan Vardiya Bizde Platformu’nun, sanıklar hakkında verilen hapis cezası kararlarını protesto etmek amacıyla her hafta gerçekleştirdikleri “Sessiz Çığlık” eylemlerine bu hafta Sanatçılar Girişimi üyeleri destek verdi.
Vardiya Bizde Platformu ve aralarında gazetemiz yazarı-şair Ataol Behramoğlu ve eşi Hülya Behramoğlu, sinema oyuncusu Tarık Akan, senarist, yazar, şair Bilgesu Erenus, ressam Alaattin Aksoy, şair Yaşar Miraç, gazeteci-yazar Egemen Berköz, CHP Yürütme Kurulu Başkanı Canan Sezenler’in de aralarında bulunduğu Sanatçılar Girişimi üyeleri saat 13.00’te Beşiktaş’taki Özgürlük Heykeli önünde toplandı. Burada grup adına öncelikle Melek Serdar, Balyoz davası sanıklarından eşi Deniz Kurmay Albay Bora Serdar’ın Hasdal Cezaevi’nden yazdığı mektubu okudu. Mektupta, Mustafa Kemal Atatürk’ü 74’üncü ölüm yıldönümünde saygıyla andığını kaydeden Bora Serdar, “Ne acıdır ki, Büyük Önderimiz, tutuklanma kararının yüzümüze okunduğu 11 Şubat 2011 gününün akşamı, saat dokuzu beş geçe, kendisine ve Cumhuriyete bağlılık yemini etmiş vatansever silah arkadaşlarının, itibarlarının ve onurlarının çalınmasına ruhen tanıklık etmek zorunda kalmıştır” ifadelerini kullandı.

‘Cesur olunuz’
Sanatçılar Girişimi adına bir konuşma yapan Ataol Behramoğlu da Amerikan emperyalizminin ve Türkiye’deki işbirlikçisi AKP’nin zindanlarında olduğunu söyledi. Behramoğlu, “Cumhuriyetin savcılarına, Anayasa Mahkemesi’ne, Danıştay üyelerine, yüksek yargıya sesleniyorum. Görevlerinizi yerine getirin, Cumhuriyetin kazanımlarına, çağdaşlık değerlerine karşı işlenen suçlara karşı suskun durmayınız. Bu sizin ülkeye, Cumhuriyete karşı borcunuz, sorumluluğunuz, meslek namusunuzdur. Eğer çocuklarınıza, gelecek kuşaklara bir utanç mirası değil, namuslu ve vicdanlı bir miras bırakmak istiyorsanız cesur olunuz, yürekli olunuz. Alçaklığa, Cumhuriyet düşmanlarına karşı direniniz” çağrısını yaptı. Tarık Akan, Balyoz, Ergenekon gibi davaların altında yatan bir tek neden olduğunu belirterek “Bugün Atatürkçülüğü ve laikliği savunan en büyük generallerin dahi içeri atılmasının sebebi budur, laikliği ve Atatürkçülüğü savunmak. 1971 ve 80 dönemindeki darbeyi yapan generaller, tamamen Pentagon mihraklı yanlış işler yaptılar ama şu anda içeride olanlar asla öyle değiller” dedi.
http://www.ilk-kursun.com/haber/126577

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.