10 Kasım 2012 Cumartesi

10 KASIM ANMASINDA VARDİYA BİZDE PLATFORMUYLA DAYANIŞMA BULUŞMASINDA SANATÇILAR GİRİŞİMİ ADINA YAPILAN KONUŞMADAN





     Atatürk’ü anma gününde Sanatçılar Girişimi olarak Vardiya Bizde Platformu’nun yanında yer almamızın özel bir anlamı var.
     Atatürkçü, devrimci, yurtsever subaylarımız,  generallerimiz, amirallerimiz, pırıl pırıl kurmaylarımız emperyalizmin ve işbirlikçisi siyasal iktidarın zindanlarında tutsaktır.
      Wikiliks belgelerinde de açıkça görüldüğü gibi, emperyalizm ve yerli işbirlikçileri, onları emperyalizme ve gericiliğe karşı potansiyel tehdit olarak görmüş, darbecilik bahanesini uydurarak tasfiye edilmelerine karar vermiştir.
       Düzmece mahkemenin verdiği karar Türkiye ve insanlık adalet tarihine bir hukuksuzluk, adaletsizlik , vicdansızlık belgesi olarak geçmiştir.
     Ben buradan ülkemizin vicdanı olan sanatçılarımız adına, onlara ve düşüncelerinden ötürü zindanlarda çürütülmekte olan bütün tutsaklara sesleniyorum:
     Yalnız değilsiniz. Kalplerimiz sizlerle birlikte çarpıyor. Bir an bile aklımızdan çıkmıyorsunuz. Zulmün, hukuksuzluğun, adaletsizliğin, vicdansızlığın zindanlarını, hep birlikte, omuz omuza, dayanışmamızla yıkacağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.
      Bir seslenişimiz  de bu ülkenin cumhuriyet savcılarına, yargıçlarına; Anayasa Mahkemesinin, Yargıtay’ın, Danıştay’ın, yüksek yargının mensuplarına olacak:
      Korkmayın!Yürekli olun! Cumhuriyetin kazanımlarına, çağdaşlık değerlerine karşı işlenen suçları kovuşturun. Bu sizin ülkeye, Cumhuriyete karşı borcunuz, sorumluluğunuz, meslek namusunuzdur.
     Çocuklarınıza, gelecek kuşaklara bir utanç mirası değil, onurlu bir isim  bırakmak istiyorsanız, diktatör taslaklarına,Cumhuriyet değerlerinin alçakça çiğnenmesine izin vermeyin!
        Her biri milyonlarca okuru, izleyicisi, hayranı olan sanatçılarımız, yazarlarımız, şairlerimiz, ressamlarımız , tiyatro ve sinema sanatçılarımız, sizleri namuslu çabanızda s yalnız bırakmayacaktır.
       Bu özel bir anlama sahip 10 Kasım gününde, tutsak subaylarımızın sevgili eşlerinin, yakınlarının oluşturduğu Vardiya Bir Platformunun katılımcılarını sevgi ve saygıyla selamlıyoruz.
      Yalnız değiller. Çok yakın olmasını dilediğimiz, beklediğimiz, bunun  gerçekleşmesi için her özveriye hazır olduğumuz kurtuluş gününe ulaşıncaya kadar, hep birlikte, omuz omuzayız.
      Emperyalizm ve yerli işbirlikçileri, bu ülkenin yurtseverlerine, aydınlarına, devrimcilerine karşı işledikleri suçların hesabını vermekten kurtulamayacaktır.



Ataol Behramoğlu
10.11.12  Beşiktaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.