14 Ağustos 2017 Pazartesi

SANATÇILAR GİRİŞİMİ’NDEN ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ HAKKINDA DUYURU


ULUSAL FİLM YARIŞMASI KATEGORİSİ BAŞKA KENTE TAŞINMALIDIR!

14.08.2017

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Uluslararası Antalya Film Festivali’nde yer alan “Ulusal film yarışması kategorisi”ni iptal etmesi, sinemaya doğrudan indirilmiş en büyük darbelerden biridir.
İktidar olduklarından bu yana her türlü engellemeyle sanatın ve sanatçının önünü kesen yasakçı AKP zihniyeti, yine zorbalıkla ulusal sinemamızın özgürce gelişimi ve izleyicisine ulaştırma yönündeki bir olanağı yok etme çabasındadır. Reddediyoruz.

Uluslararası Antalya Film Festivali bu yıkıcı zihniyetten geri alınana ve festival, ulusal sinemamız başta olmak üzere, gerçek sahiplerine iade edilene kadar, oldu-bittiye getiren bu karara karşı durulmalıdır. Bu durumda, çalışan ve üreten tüm sinemacılara somut önerimiz, Uluslararası Antalya Film Festivali’ne katılmamaları, ve festival asıl kimliğini tekrar kazanana kadar ulusal film yarışmasının bir başka kentte yapılmasının sağlanmasıdır. Böylece Uluslararası Antalya Film Festivali tekrar eski kimliğine kavuşana kadar kesintiye uğramaksızın gelenekselleşmiş yaratıcı kimliğini sürdürmüş, ödüller verilmeye devam edilmiş olacaktır.

Sanatçılar Girişimi bu konudaki çalışmalarını sürdürecektir.


SANATÇILAR GİRİŞİMİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.